fosil

  • TeknolojiGüneş Sistemi’nin sınırında “fosil dünya” keşfedildi – Son Dakika Teknoloji Haberleri

    Güneş Sistemi’nin sınırında “fosil dünya” keşfedildi – Son Dakika Teknoloji Haberleri

    ScienceAlert’ın haberine göre, gökbilimciler Güneş Sistemi’nin dış sınırlarında “Ammonite” adını verdikleri yeni bir gökcismi keşfetti. Bu cisim, Sednoid sınıfında ve 4.5 milyar yıldır değişmeyen eliptik bir yörüngede hareket ediyor. Bu gökcisminin kütlesi ve yapısı gereği, Güneş Sistemi’nin erken dönemlerine ait “fosil” bir dünya olabileceği düşünülüyor. Bu keşif, Güneş Sistemi’nin oluşumu ve evrimi hakkında yeni bilgiler sunabilir. Kaynak

    Devamını Oku »
  • ManşetGüneş Sistemi’nin kıyısında garip bir ‘fosil dünya’ keşfedildi

    Güneş Sistemi’nin kıyısında garip bir ‘fosil dünya’ keşfedildi

    Ammonite, Neptün’ün ötesinde yer alan ve Trans-Neptunian Object (TNO) olarak sınıflandırılan bir cisim. Ancak onu özel kılan, yörüngesinin son derece eliptik olması. Bu özelliğiyle, tıpkı Sedna gibi yalnızca üç benzeri daha bulunan Sednoid grubuna dahil edildi. Sednoid’ler, Güneş’e en yakın geçiş noktaları (perihelion) 60 astronomik birimin (au) çok üzerinde olan nadir nesneler. Gökbilimciler, bu nesnelerin yörüngelerini açıklamak…

    Devamını Oku »
  • DünyaÇığır açıcı adım: 24 milyon yıllık fosillerden protein çıkarıldı – Son Dakika Dünya Haberleri

    Çığır açıcı adım: 24 milyon yıllık fosillerden protein çıkarıldı – Son Dakika Dünya Haberleri

    Kanada’nın Arktik bölgesinde bulunan 24 milyon yıllık fosilleşmiş bir gergedan dişinden antik proteinler çıkarıldı. Bu buluş, yeryüzündeki kadim yaşamın izlerini takip etmede çığır açıcı bir adım olarak değerlendiriliyor. Danimarka Kopenhag Üniversitesi’ne bağlı Globe Enstitüsü’nden Dr. Ryan Sinclair Paterson’un öncülüğünde yürütülen çalışmada, diş minesi içinde hapsolmuş ve korunmuş protein dizileri incelendi. Bu proteinlerin, şimdiye kadar tespit edilmiş en eski detaylı protein…

    Devamını Oku »
Başa dön tuşu