“Sağlık, ağızdan başlar”
Bakanlık Basın Bürosu’ndan aracılığıyla bir mesaj yayımlayan Bakan Gülle, bilinçlendirmenin, her konuda olduğu gibi ağız ve diş sağlığı konusunda da çocuk ve genç yaştaki bireylere yönelik yapılacak eğitim çalışmalarıyla etkili olabileceğine dikkat çekti.
Gülle, bu düşünceden yola çıkarak Sağlık Bakanlığının, ağız ve diş sağlığı haftası ve diş hekimliği günü etkinlikleri uyarınca, ülkemizin çeşitli okullarında, çocuk ve gençlere yönelik ‘Ağız ve Diş Sağlığı İçin Doğru Beslenme Yöntemi’ ve ‘Fırçalama Alışkanlığının Önemi’ konularında bilgilendirici seminerler programladıklarını kaydetti.
Koruyucu hekimliğin ön plana çıktığı bir hafta…
“Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, özellikle koruyucu sağlık hizmetleri ve koruyucu hekimliğin ön plana çıktığı bir haftadır. Tüm diş hekimlerinin en önemli ve birincil görevi koruyucu diş hekimliğidir. Toplumun ağız diş sağlığı ancak bu anlayışla en iyi seviyeye taşınabilecektir” diye konuşan Gülle, Sağlık Bakanlığının koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin geliştirilmesi adına çalışmalarımızı yoğunlaştırdığını belirtti.
Bu çalışmaların ilkinin 19 Kasım 2014 tarihinde Necati Taşkın İlkokulu’nda gerçekleştirileceğini belirten Gülle, “Program dâhilinde seminerlerimiz sadece bu hafta ile sınırlı kalmayacak, yıl içerisinde de belli aralıklarla pek çok ilkokulda söz konusu eğitim çalışmalarına devam edilecektir” dedi.
Broşürler ve medya vasıtasıyla bilgilendirme…
Sağlık Bakanlığının, “17-22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” dolayısıyla medya yoluyla toplumun tüm katmanlarına mesajlar vermek amacıyla çeşitli programlar organize ettiğini de söyleyen Bakan Gülle, “Medya vasıtasıyla Ağız ve Diş sağlığı uzmanlarımız toplumu bilgilendirip farkındalığını artırmak için çeşitli programlara katılacaklardır. Bu konuda Bakanlığımız gerekli planlamaları yapmıştır. Ayrıca, çeşitli ortamlarda dağıtılması için ağız ve diş sağlığına yönelik bilgilendirici broşürler bastırttık. Bunların da dağıtımı yapılacaktır” dedi.
Özellikle çocuklarımızın diş kontrollerinin zamanında ve düzenli olarak yapılması önemli…
“Özellikle çocuklarımızın diş kontrollerinin zamanında ve düzenli olarak yapılması ile doğru bilinen yanlışların önüne geçilecek ve daha sağlıklı nesillerimiz yetişecektir” diye sözlerine devam eden Bakan Gülle, koruyucu diş sağlığının sadece çocukları değil tüm toplumu ilgilendirdiğini ifade etti.
Koruyucu ve önleyici uygulamalar, hamileler ve kronik rahatsızlığı olan kişiler için daha da önemlidir…
Koruyucu ve önleyici uygulamalar, hamileler ve kronik rahatsızlığı olan kişiler için daha da önemli olduğuna değinen Bakan Gülle, rahatsızlıklarına bağlı olarak ağız sağlığı etkilenebilecek tüm bireylere yönelik koruyucu ve önleyici uygulamaların gerekli olduğunu söyledi.
Yılda en az iki kere ağız ve diş sağlığı kontrolü şart…
Mesajında, her bireyin yılda en az iki kere diş hekimi vasıtasıyla ağız ve diş sağlığını kontrol ettirmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Gülle, böylelikle birçok diş rahatsızlığının da önlenebileceğini veya erken müdahale şansının olabileceğini belirtti.
Sağlık, ağızdan başlar…
Sağlığın aslında ağızdan başladığını söyleyen Baklan Gülle, diş hastalıklarının kalp, mide, bağırsak ve kronik solunum yolu hastalıkları gibi sistemik rahatsızlıklara da yol açabileceğinin altını çizdi.
Sağlık Bakanı Gülle mesajının sonunda, toplumumuzun ağız ve diş sağlığı üzerinde vazgeçilmez katkıları olan tüm diş hekimlerinin bu anlamlı gününü kutlayarak, yarınlara sağlıkla gülümseyecek nesiller için hep birlikte el birliğiyle çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.
Gülle, yarın Meclis Şeref Salonu’nda KT Diş Tabipleri Odası Yönetim Kurulunu kabul edecek…
Bu arada Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’nin ‘Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’ dolayısıyla, 17 Kasım 2014 Pazartesi günü (yarın), saat 11,00’de Cumhuriyet Meclisi Şeref Salonu’nda, KT. Diş Tabipleri Odası Yönetim Kurulu üyelerini kabul edeceği de bildirildi.